Advieslijn

09 395 55 10

Op zoek naar ondersteuning? Ontdek Zorgwijs.be

Er is nu een nieuwe website voor mensen met een handicap die op zoek zijn naar assistentie en ondersteuning. Neem alvast een kijkje op www.zorgwijs.be.

Deze website is al in gebruik maar wordt nog verder uitgebreid zodat ook mensen met een handicap een vacature kunnen plaatsen. In tussentijd kan je Zorgenassistentie blijven gebruiken. In de toekomst kan je terecht op de nieuwe website.

>> Klik hier om naar de nieuwe website te gaan.

De Stut

Zorgaanbieder

Streepstraat 23, 2220 Heist-op-den-Berg

0478 43 49 31

www.destut.be

Hallo!

Ik ben Annelies Vandenberk, 33 jaar.
Ik bied jou graag begeleiding aan via de Stut.
De Stut biedt begeleiding voor mensen met een beperking, aan huis en binnen hun netwerk. Zelf zal ik mij eerder toeleggen op het begeleiden van volwassenen met autisme.
Ik ben voor de Stut werkzaam in de regio Heist-op-den-Berg en zou jouw vaste begeleider kunnen worden. Wanneer ik echter in verlof ben, kan er - indien je dit wenst en in overleg met jou - een collega van de Stut langskomen. Op die manier kunnen we aan jou de nodige continuïteit garanderen.

Na mijn studies toegepaste psychologie heb ik mij toegelegd op het werken met volwassenen met autisme. Ik was de voorbije 10 jaar werkzaam als woonbegeleider binnen een dienst begeleid wonen.

In mijn begeleidingswerk hecht ik veel belang aan het zorgvuldig opbouwen van een vertrouwensrelatie met mijn cliënten. Ik vind het belangrijk om iedereen te kunnen ontmoeten als een uniek individu, met zijn/haar mogelijkheden en beperkingen.

Als auticoach ben ik eerder een rustig, geduldig en empathisch persoon die graag naar cliënten (en hun netwerk) wil luisteren en samen met hen wil nadenken en zoeken naar betekenis of naar oplossingen om een aangenamer leefklimaat te realiseren.

Gespecialiseerd in

Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen met autisme en een (rand)normale begaafdheid.

Enkele van de zaken die aan bod kunnen komen tijdens de begeleiding:

Psychosociaal: Hoe ga je om met je autisme? Welke impact heeft deze diagnose op jouw leven? Welke moeilijkheden kom je tegen in de dagdagelijkse realiteit? Kunnen we hier samen mee aan de slag?

Gezondheid: bespreken van je gezondheid, bekijken wat je zelf in handen kan nemen en hoe je dit best doet. Opvolgen en begeleiden van doktersbezoeken en waar nodig inschakelen van thuisverpleging.

Werk: zoektocht naar werk en contacten met je werkgever. Bespreken en opvolgen van je ervaringen en eventuele moeilijkheden.

Vrije tijd: hulp bij het zinvol en aangenaam invullen van je vrije tijd. We kunnen samen op zoek gaan naar een hobby of een sportclub. Mogelijk gaan we enkele keren samen ergens heen om de opstart vlot te laten verlopen. Daarnaast zijn activiteiten of vakanties in groep ook een mogelijkheid.

Huishouden: tips om je huishouden te doen, samen op zoek gaan naar hulp in het huishouden (bv via dienstencheques of familiehulp) of samen met jou de handen uit de mouwen steken.

Financiën: optimaliseren van je geldzaken, aanvragen van subsidies, (vervangings-) inkomens . Hulp bij het betalen van je facturen, ordenen en opzetten van je bankrekeningen. Opstellen van afbetalingsplannen. Let op: De Stut is geen bewindvoerder, het eigenlijke beheer van je geld blijf je zelf doen of laat je over aan OCMW of bewindvoerder. Als dit nodig zou zijn kunnen we het opzetten van bewindvoering of budgetbegeleiding wel samen opnemen.

Administratie: hulp bij al je papieren. Ordenen, opvolgen en klasseren. Je papieren blijven steeds bij jou thuis in een map die we samen kunnen opmaken en opvolgen. Zo heb je steeds eenvoudig toegang tot je administratie.

Relaties: liefdesrelaties, vrienden, familie,... Als je vragen hebt rond je relaties met voor jou belangrijke anderen, dan kunnen we samen met jou uitzoeken wat je verwachtingen zijn, wat je sterke punten zijn en waar je eventueel hulp bij kan gebruiken.

Praktische hulp: inkopen doen, samen afwassen, opruimen en ordenen, eenvoudige klusjes, vervoer,... we kunnen al deze dingen samen met jou opnemen of als je dit wil hiervoor een andere dienst inschakelen zoals b.v. familiehulp.

Computer: hulp bij het dagdagelijkse gebruik van je laptop, gsm, smartphone ...

Wie komt in aanmerking?

Vanuit de Stut ondersteunen we personen met: autisme, een verstandelijke of fysieke beperking of een psychosociale uitdaging. We richten ons hierbij vooral op (jong) volwassenen die zelfstandig (gaan) wonen of inwonen bij een gezin (ouders).
De Stut is werkzaam in de regio Antwerpen, Lier, Heist-op-den-Berg , Mechelen.

Zelf begeleid ik volwassenen met autisme die in de regio Heist-op-den-Berg wonen.

Personen met én zonder PVB of PAB komen in aanmerking.

Aanbod

  • Bijstand
  • Begeleiding bij u thuis
  • Woonondersteuning
  • Meerderjarig

Contactpersoon

Vandenberk Annelies

Ik zoek assistentie

Heb je een PAB of PVB en ben je op zoek naar een geschikte assistent? Of ben je op zoek naar ondersteuning van een zorgaanbieder? Dan kan je hier terecht: registreer je als budgethouder en plaats zelf een vacature.

Klik en plaats je vacature

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord