Advieslijn

09 395 55 10

Op zoek naar ondersteuning? Ontdek Zorgwijs.be

Er is nu een nieuwe website voor mensen met een handicap die op zoek zijn naar assistentie en ondersteuning. Neem alvast een kijkje op www.zorgwijs.be.

Deze website is al in gebruik maar wordt nog verder uitgebreid zodat ook mensen met een handicap een vacature kunnen plaatsen. In tussentijd kan je Zorgenassistentie blijven gebruiken. In de toekomst kan je terecht op de nieuwe website.

>> Klik hier om naar de nieuwe website te gaan.

den achtkanter

Vergund

Zorgaanbieder

Sint-Denijseweg 71, 8500 Kortrijk

056 21 71 41

www.achtkanter.be

Vzw den achtkanter ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking (al of niet met bijkomende gestabiliseerde psychische problemen) en volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel waarbij cognitieve problemen eerder dan motorische problemen op de voorgrond komen.

Den achtkanter draagt bij tot de levenskwaliteit van deze volwassenen. Zelfstandigheid, welbevinden en sociale participatie worden in dialoog met de cliënt, zijn sociaal netwerk en de aanwezige diensten in de samenleving nagestreefd.

Wij bieden vraaggestuurd en op maat woonondersteuning, dagondersteuning, groepsondersteuning en individuele ondersteuning aan.

De ondersteuning van beide doelgroepen gebeurt op een andere locatie en met een andere benadering.

Gespecialiseerd in

Woonondersteuning: In september 2017 komt er een plaats vrij voor wonen met zowel individuele begeleiding als begeleiding in groep. Je hebt een eigen studio en een gemeenschappelijke ruimte, er is een begeleider die ook op de site woont.
Den achtkanter heeft momenteel beschikbare plaatsen voor residentieel wonen en voor logement.
Wenst u mobiele woonondersteuning? In samenspraak bieden we woonondersteuning aan op maat.
Dagondersteuning: bij den achtkanter kan je binnen de atelierwerking een professionele identiteit opbouwen. Daarnaast kan je ook deelnemen aan sport-, vrijetijds- en vormingsactiviteiten. Voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel hebben wij een aparte atelierwerking.

Wie komt in aanmerking?

Vzw den achtkanter ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking (al of niet met bijkomende gestabiliseerde psychische problemen) en volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel waarbij cognitieve problemen eerder dan motorische problemen op de voorgrond komen. Mensen kunnen bij den achtkanter terecht via zowel rechtstreeks toegankelijke hulp als niet-rechtstreeks toegankelijke hulp (met een persoonsvolgend budget dat via voucher of cash betaald kan worden, of via betaling door een verzekeringsmaatschappij).

Aanbod

  • Bijstand
  • Begeleiding bij u thuis
  • Oproepbare permanentie
  • Vrije tijd
  • Woonondersteuning
  • Vervoer
  • Dagbesteding
  • Meerderjarig

Contactpersoon

Ann Catteeuw

056 21 71 41

Ik zoek assistentie

Heb je een PAB of PVB en ben je op zoek naar een geschikte assistent? Of ben je op zoek naar ondersteuning van een zorgaanbieder? Dan kan je hier terecht: registreer je als budgethouder en plaats zelf een vacature.

Klik en plaats je vacature

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord