Advieslijn

09 395 55 10

Op zoek naar ondersteuning? Ontdek Zorgwijs.be

Er is nu een nieuwe website voor mensen met een handicap die op zoek zijn naar assistentie en ondersteuning. Neem alvast een kijkje op www.zorgwijs.be.

Deze website is al in gebruik maar wordt nog verder uitgebreid zodat ook mensen met een handicap een vacature kunnen plaatsen. In tussentijd kan je Zorgenassistentie blijven gebruiken. In de toekomst kan je terecht op de nieuwe website.

>> Klik hier om naar de nieuwe website te gaan.

dienstencentrum 't Weyerke

Vergund

Zorgaanbieder

Domherenstraat 3, 3550 Heusden, Limburg

011 53 95 84

http://www.stijn.be/index.php?LOC=WEY

In dienstencentrum 't Weyerke gaan we resoluut voor kwaliteitsvolle en gespecialiseerde zorg op maat aan kinderen en volwassenen met een (niet-) aangeboren beperking.
We hebben verschillende woonvormen en dagcentra's maar ook een kortverblijf voor kortdurende opvang.

Gespecialiseerd in

Momenteel hebben we 5 plaatsen
2 plaatsen binnen de dagbesteding in 2 verschillende ateliers binnen ons dagcentra.
- 1 plaats in het atelier ' DE SPIJKER' : Dit is het recyclage project aangevuld met andere uitdagingen zoals o.a. het demonteren van computers, papier versnipperen, zorgen voor catering van de eigen groep,…
Voor deze uitdaging is een goede lichamelijke gezondheid en goede mobiliteit een pluspunt.
Je kan vrij zelfstandig functioneren in deze open atelierwerking.
Vanuit het vrijetijdsteam ' de vlieger' kan je deelnemen aan allerlei activiteiten.
- 1 plaats in het atelier ' AAN TAFEL': In dit atelier wordt er brood gebakken,
versneden en ingepakt. Tevens zijn de medewerkers verantwoordelijk voor het cafetaria (klaarzetten drankjes, in staan voor de bediening en afwas). Er is een zekere zelfredzaamheid nodig. De persoon is geen rolstoelgebruiker. Hij/zij kan dagelijks met eigen/busvervoer naar het dagcentrum komen en is in staat daar deel te nemen aan het bestaande activiteitenaanbod.
De persoon kan behoorlijk functioneren in een vrij omvangrijke groep en is niet afhankelijk van intensieve, individuele ondersteuning en begeleiding.
Personen met bijkomende gedrags/emotionele problemen of met een psychiatrische problematiek kunnen we binnen deze setting niet opvangen.
Gezien het specifiek karakter van het aanbod (werken met voeding) wordt een zekere graad van zelfstandigheid gevraagd op vlak van hygiëne en lichaamsverzorging.

3 plaatsen vrij binnen onze woonvormen, waar dag en nachtondersteuning wordt geboden
- 1 plaats in een warme leefgroep:
Ben jij als persoon met een ernstige of diep verstandelijke beperking op zoek naar een warme thuis in een rustige, groene omgeving vlakbij het centrum van Zolder? Dan nodigen we jou uit om een kijkje te komen nemen in ’t Weyerke waar momenteel een plekje vrij is in een van de 10 gezellige ééngezinswoningen. In deze woningen wordt het gewone gezinsleven zoveel mogelijk benaderd. Hier wordt tijd genomen voor jou op alle belangrijke momenten van de dag (tijdens het eten en de verzorging) maar natuurlijk ook bij speciale gelegenheden (verjaardagen, feesten,…). Onze teams verzorgen jou niet alleen tot in de puntjes, ze zoeken ook naar voldoende, gevarieerde en aangepaste activiteiten in de leefgroep en erbuiten. In 't Weyerke is er een grote snoezelruimte, trilvloer, zwembad,... Er zijn dus heel wat mogelijkheden op gebied van dagbesteding, therapieën en ontspanning. Neem gerust contact op met Ann Lemmens als je interesse of vragen hebt! Contactgegevens Ann Lemmens 011/53.95.84 of via mail opstap@wey.stijn.be
- 2 plaatsen binnen studio voor mensen met een niet aangeboren hersenletselHof van Loon biedt dag- en nachtondersteuning aan mensen die na een niet-aangeboren hersenletsel niet terug thuis kunnen gaan wonen. We hebben momenteel 2 plaatsen vrij. In Hof van Loon heeft iedereen een eigen studio van ongeveer 45m² met een badkamer, leefruimte en kitchenette, die helemaal naar eigen smaak ingericht kan worden. Heb jij meer nood aan ondersteuning of gezelschap dan kan je terecht in de gemeenschappelijke ruimtes: een grote living met keuken, een 'relaxbadkamer' met waterbed, kinélokaal en binnentuin. Bovendien kan je ook 7 op 7, 24u op 24u rekenen op ons verpleegkundig en pedagogisch geschoold team dat garant staat voor een persoonlijke benadering! Privacy, vrijheid en zelfbepaling vinden we enorm belangrijk. In Hof van Loon willen we iedereen zoveel mogelijk inspraak geven in zijn eigen leven. Jouw familie en vrienden zijn hier altijd welkom. Hof van Loon is een deel van ’t Weyerke en is gelegen nabij het centrum van Zolder. Er worden regelmatig uitstappen georganiseerd en er wordt samen met jou gezocht naar een zinvolle dagbesteding.
Is wonen in Hof van Loon iets voor jou? Heb jij interesse? Neem dan contact op met Ann Lemmens via opstap@wey.stijn.be of 011/53.95.84.Wie komt in aanmerking?

mensen/kinderen met een verstandelijke beperking
mensen met een niet-aangeboren hersenletsel

Aanbod

  • Kort opvang
  • Woonondersteuning
  • Dagbesteding
  • Meerderjarig
  • Minderjarig

Contactpersoon

Lemmens Ann

011/53.95.84

Ik zoek assistentie

Heb je een PAB of PVB en ben je op zoek naar een geschikte assistent? Of ben je op zoek naar ondersteuning van een zorgaanbieder? Dan kan je hier terecht: registreer je als budgethouder en plaats zelf een vacature.

Klik en plaats je vacature

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord