Advieslijn

09 395 55 10

Op zoek naar ondersteuning? Ontdek Zorgwijs.be

Er is nu een nieuwe website voor mensen met een handicap die op zoek zijn naar assistentie en ondersteuning. Neem alvast een kijkje op www.zorgwijs.be.

Deze website is al in gebruik maar wordt nog verder uitgebreid zodat ook mensen met een handicap een vacature kunnen plaatsen. In tussentijd kan je Zorgenassistentie blijven gebruiken. In de toekomst kan je terecht op de nieuwe website.

>> Klik hier om naar de nieuwe website te gaan.

MPC Sint-Franciscus

Vergund

Zorgaanbieder

Lostraat 175, 1760 Roosdaal

0491 37 97 05

www.mpc-sintfranciscus.be

MPC Sint-Franciscus biedt via zijn Woon- en Ondersteuningscentrum voor volwassenen woonondersteuning, dagondersteuning en individuele ondersteuning in de regio's Roosdaal-Lennik, Asse en Brussel.

Gespecialiseerd in

Woonondersteuning in residentiële setting, dagondersteuning en individuele ondersteuning aan huis.

Momenteel (februari 2019) hebben wij een aanbod voor residentiële woon- en dagondersteuning in onze werking Ter Linde Asse.

Daarnaast bieden we ook woonondersteuning voor 1 persoon in een huurwoning in Roosdaal-Pamel, woning te delen met 1 andere bewoner.
In een huurwoning in Anderlecht, hebben wij ook nog plaats voor 2 bewoners, die de woning met 2 andere bewoners delen.

En binnenkort (voorjaar 2019) starten wij ook een aanbod voor 4 personen in een huurwoning in Roosdaal-Pamel, op wandelafstand van onze studiowerking in de Lombeekstraat.
Voor deze woonprojecten komen personen met een PVB of binnen RTH in aanmerking.
De bewoner beschikt over een privé kamer; het sanitair en de andere ruimtes zijn gemeenschappelijk en te delen. De frequentie en aanwezigheid van begeleiding is afhankelijk van de ondersteuningsnood en zal dus verschillen naargelang de bewoner. Er is een oproepbare permanentie.


Wie komt in aanmerking?

Volwassenen met een verstandelijke beperking, en eventueel bijkomende fysische of psychische problemen.

Aanbod

  • Begeleiding bij u thuis
  • Oproepbare permanentie
  • Kort opvang
  • Woonondersteuning
  • Dagbesteding
  • Meerderjarig

Contactpersoon

Rik Decoene

0491 37 97 05

Reacties

5/5

“Beste,
Ik ben op zoek naar een plaats voor een man begin 50. Hij is momenteel aan het wachten op zijn goedkeuring van VAPH en FOD.
Hij is jaren dakloos en thuisloos. Hij wenst graag te wonen in een omgeving met mensen, rustig en wenst ook een daginvulling.
Op de moment leeft hij op straat, slaapt in metro of station ...hij kan soms terecht bij een vriendin.
Hoe verloopt de procedure bij jullie? Komt hij in aanmerking?
Mvg,
Sylvie Geens (begeleidster ONDO)
Helmstraat 109 bus 16
2140 Borgerhout
03.633.90.90
0497/41.89.78”
Door Sylvie Geens op 7/1/2022
Reactie door Rik Decoene
“Beste,
wij willen deze vraag zeker verkennen. Een eerste stap is een kennismakingsbezoek, zodat de betrokken cliënt een zicht krijgt op ons ondersteuningsaanbod. Je kan me hiervoor contacteren via mail of op het telefoonnr. 0491/37 97 05. Ik wil alvast meegeven dat we momenteel in onze werking Ter Linde Asse een open aanbod residentiële woonondersteuning hebben. Een PVB zal hiervoor evenwel nodig zijn.”

5/5

“Ik heb een aangepaste wagen, maar heb iemand nodig die ermee rijdt. Ik zoek iemand op zaterdagnamiddag gedurende 6 uur voor uitstappen en huishoudelijke taken. ”
Door André Ledegen op 7/1/2022

Ik zoek assistentie

Heb je een PAB of PVB en ben je op zoek naar een geschikte assistent? Of ben je op zoek naar ondersteuning van een zorgaanbieder? Dan kan je hier terecht: registreer je als budgethouder en plaats zelf een vacature.

Klik en plaats je vacature

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Deze website wordt binnenkort stopgezet.

Met www.zorgwijs.be kunnen we jou voortaan een betere service bieden. Je zal er wel opnieuw een profiel moeten aanmaken. Ontdek de nieuwe website via www.zorgwijs.be